Geslaagde Open Dag

Op 6 oktober organiseerde Crematorium Jonkerbos een Open Dag. Vele bezoekers trotseerden wind en regen en lieten zich rondleiden door de smaakvol ingerichte ruimtes. Enthousiaste medewerkers stonden iedereen te woord en beantwoordden de meest uiteenlopende vragen.

In en om het crematorium waren verschillende unieke mogelijkheden te bekijken, zoals de uitvaartbus, waarin een dierbare in klein gezelschap naar een rustplek kan worden begeleid. Ook de uitvaartfiets, met rieten kist ‘achterop’, trok veel aandacht.

“Een geslaagde dag”, aldus Rob Beursken, teamleider van Crematorium Jonkerbos. “Bezoekers hadden hele verschillende redenen om te komen. Zo was er iemand die een beetje bang was voor alles rondom de dood. We hebben haar angsten niet kunnen wegnemen, maar door haar te infomeren en dingen duidelijk te maken heeft ze toch rust gekregen, en kijkt ze er nu heel anders tegenaan. Veel mensen waren ook verrast dat je altijd bij Jonkerbos terecht kunt, ongeacht welke uitvaartverzekering. En we kregen het mooiste compliment, namelijk dat Jonkerbos het meest intieme en persoonlijke crematorium in de omgeving is. Daar doen we het voor!”

Signeersessie
Televisie presentatrice en programma maakster Hella van der Wijst was aanwezig en gaf een interactieve lezing over het onderwerp Troost. Tijdens de open Dag signeerde ze ook haar boek ‘Troost, wanneer je iemand mist’.

Terug