Indrukwekkend Concerto in Memoriam druk bezocht

Uit de talloze reacties na afloop van het Concerto in Memoriam dat gisteren – 11 juni 2006 – in het gedenkpark van Begraafplaats & Crematorium Westerveld (net als Jonkerbos onderdeel van 'de Facultatieve Groep') gehouden werd, blijkt overduidelijk dat het traditionele herdenkingsconcert in de open lucht zeer veel indruk heeft gemaakt. Rond de 5000 mensen waren, ondanks de hoge temperatuur, naar Driehuis gekomen. Het geeft aan dat het Concerto in Memoriam, waarmee Westerveld al in 1994 begonnen is, aan behoefte voldoet.

 

Breed programma

Zoals elk jaar was het programma breed. Zo voerde de bekende Nederlandse componist/pianist Laurens van Rooyen zowel zelf gecomponeerde als bewerkte muziekstukken uit. De wereldberoemde Koninklijke Zangvereniging ‘Mastreechter Staar’ bracht vervolgens werken van onder andere Fauré, Gounod en Verdi. In de ‘finale’ begeleidde Laurens van Rooyen de Mastreechter Staar tijdens het wereldberoemde nummer ‘We’ll meet again’ dat door Vera Lynn bekend is geworden.

 

Indrukwekkend Woord van Troost

Tijdens de het concert sprak Bettine Vriesekoop - oud-tafeltenniskampioene en toekomstig China correspondent voor NRC Handelsblad – een indrukwekkend en persoonlijk woord van troost waarbij zij inging op haar persoonlijke ervaring met het omgaan met verlies. Wilt u het woord van troost van Bettine Vriesekoop (na)lezen, klik dan hier.

 

Kijk voor meer informatie op www.bc-westerveld.nl.

 

Het Concerto in Memoriam wordt in 2007 gehouden op zondag 10 juni.

De koninklijke zangvereniging 'Mastreechter Staar'  

 

Bettine Vriesekoop sprak een woord van troost

 

Terug