Jonkerbos organiseert op 5 april ‘historische’ Open Dag

Op zaterdag 5 april opent Crematorium Jonkerbos haar deuren. Tussen 11.00 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom om te zien wat de mogelijkheden rondom een plechtigheid zijn. In april is het ook 100 jaar geleden dat de eerste crematie plaatsvond. 

Tijdens de Open Dag zijn alle ruimtes geopend. U kunt een kijkje nemen in de aula’s, de condoleanceruimtes en de crematieruimte, maar ook een rondwandeling maken door het natuurrijke gedenkpark. Medewerkers informeren u over de vele mogelijkheden voor de invulling van de plechtigheid en de catering. Ook kunt u zien dat er tal van opties zijn voor de bestemming van de as; van urnen in alle soorten en materialen tot kleine sieraden. Voor kinderen is er een speciaal porgramma.

Historie
In april 1914 – 100 jaar geleden – vond in Crematorium Westerveld de crematie van de arts C.J. Vaillant plaats. Het was de eerste crematie in Nederland. Er is in de afgelopen 100 jaar op het gebied van dienstverlening en mogelijkheden rondom een plechtigheid veel veranderd. Om dat te laten zien wordt op 5 april door tal van crematoria een Open Dag georganiseerd.

Terug