Mastreechter Staar en Laurens van Rooyen op 11 juni bij Concerto in Memoriam

De muzikale invulling van het traditionele Concerto in Memoriam in het gedenkpark van Begraafplaats & Crematorium Westerveld - dat net als Crematorium Jonkerbos deel uitmaakt van 'de Facultatieve Groep' - dat dit jaar op zondag 11 juni om 14.00 uur gehouden wordt, wordt verzorgd door de bekende Nederlandse componist/pianist Laurens van Rooyen en de ‘Mastreechter Staar’.

Mastreechter Staar
De Koninklijke Zangvereniging ‘Mastreechter Staar’ – onder leiding van de dirigent Roger Moens - werd opgericht in 1883 en bestaat uit maar liefst 130 zangers. Tijdens het Concerto in Memoriam wordt het koor begeleid door concertpianist Michiel Ballhaus. Solist is de bas-bariton Bèr Schellings.

Elk jaar geeft de ‘Mastreechter Staar’ een groot aantal uitvoeringen in binnen- en buitenland. Ook gaven veel orkesten en solisten van naam hun medewerking aan opnamen en concerten van de ‘Staar’, waaronder verschillende symfonieorkesten, het Metropool Orkest, l’Orchestre Philharmonique de Liège, de baritons John Bröcheler en Henk Poort en de sopranen Christina Deutekom, Tamara Lund, Miranda van Kralingen en Wilma Bierens.

Laurens van Rooyen
Laurens van Rooyen bezocht in Utrecht het conservatorium, waar hij Herman van Veen ontmoette met wie hij de succesvolle groep Harlekijn oprichtte. Zijn solocarrière, onder meer bekroond met de Gouden Harp, bracht hem op vele nationale en internationale podia. Hij werd bekend als pianist, componist en muziekpedagoog. Van zijn hand verschenen zo’n 45 cd's, waarvan een groot aantal met eigen werk.

Laurens van Rooyen Concerto 2006

Laurens van Rooyen componeerde ook filmmuziek bij films als Rembrandt, Eline Vere, Een vrouw als Eva en de internationale natuurfilm van Hugo van Lawick, Serengeti-Symfonie. Ook in het theater is hij actief, terwijl in oktober 2005 zijn Dance Opera ‘Orfeo’ in première ging. Dit was een niet eerder vertoonde cross-over van Klassieke-, Opera- en Dancemuziek, waarvoor hij samenwerkte met jonge Dance componisten zoals Rank I en Geert Huinink, de producer van Tiësto.

Voor meer informatie kunt u kijken op de site van Begraafplaats & Crematorium Westerveld. Hier vindt u niet alleen meer informatie, maar ook een video-impressie van het Concerto in Memoriam in 2005. U kunt natuurlijk ook altijd telefoneren met 0255 - 51 48 43 of een e-mail sturen naar info@bc-westerveld.nl.Terug