Presentatie Afscheidswijzer Nijmegen op Jonkerbos

De eerste editie van de Afscheidswijzer Nijmegen werd onlangs gepresenteerd op Crematorium Jonkerbos. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Heleen Wijgers, directeur van de Stevenskerk in Nijmegen. Jonkerbos stelde het crematorium beschikbaar voor alle gasten en zorgde voor hapjes en drankjes.

Tijdens de presentatie - waarbij bijna honderd genodigden aanwezig waren – werden verschillende toespraken gehouden, onder meer door Marieke van Baarle, directeur Begraaf- en Gedenkpark Heilig Land Stichting. Ook verzorgden troubadour Ben Dirks en uitvaartensemble Nijmegen sfeervolle muzikale optredens. 

Crematorium Jonkerbos staat - als bekend en toonaangevend crematorium in de regio - uitgebreid omschreven in de Afscheidswijzer Nijmegen. Deze ‘wijzer’ wil de uitvaart verder uit de taboesfeer halen en het denken over het laatste afscheid stimuleren. De Afscheidswijzer richt zich op alle burgers die zich willen oriënteren op hun eigen uitvaart of de uitvaart van een omstander. De gids dient als naslagwerk, als informatiegids voor gemeentelijke uitvaartaangelegenheden en maakt burgers bewust van de zin van tijdige oriëntatie.

 

Terug