Sfeervolle en drukbezochte Open Dag Gedenkpark Jonkerbos

Op 29 mei organiseerden Crematorium en Begraafplaats Jonkerbos – omgedoopt tot Gedenkpark Jonkerbos – een Open Dag. Ruim 500 enthousiaste bezoekers kwamen kennismaken met de uitgebreide dienstverlening van het crematorium en de begraafplaats.

Tijdens de Open Dag kregen bezoekers een uitgebreide rondleiding. Er werd een gedetailleerde plattegrond uitgedeeld met een speciale ‘Open Dag-route’ en een treintje bracht mensen naar en van een aantal opstapplaatsen. Het crematorium had bijna alle ruimtes opengesteld voor het publiek. Zo werden de aula’s, condoleanceruimten én natuurlijk de crematieruimte met veel interesse bekeken. Verder was er een speciale ruimte met een eigen, unieke collectie urnen en sieraden waarbij ook een glasblazer, edelsmid en een leverancier van sieraden aanwezig waren. Ook op de begraafplaats waren aula’s en koffiekamer te bezichtigen en werd de mogelijkheid tot bovengronds begraven getoond. De bezoekers werden uitgebreid geïnformeerd en rondgeleid.

Er is tegenwoordig heel veel mogelijk op het gebied van catering en ook dat was te zien tijdens de Open Dag. Bezoekers maakten kennis met een greep uit het aanbod en kregen informatie over alle mogelijkheden.

Het centrale paviljoen was mede door het mooie weer een sfeervolle ontmoetingsplek. De voorlichtingstands van onder andere stamboomonderzoek via internet, een bloembinderij, rouwvervoer en het notariaat werden goed bezocht. Ook genoten bezoekers van optredens van Gospelkoor Desire uit Arnhem en zangeres Yvonne Peters uit Grave. Onder de bezoekers waren veel gezinnen met kinderen. Daar was ook zeker aan gedacht; zij konden kaarsen of fotolijstjes maken en cake versieren.

De reacties waren enorm positief. Bezoekers spraken waarderend over het totaalaanbod tijdens deze Open Dag; door de samenwerking tussen begraafplaats en crematorium was er informatie en voorlichting over alle aspecten van een uitvaart. Een vruchtbare samenwerking dus, die in de toekomst zeker vaker zal plaatsvinden.


Terug