Zondag 14 juni 2009: Open Dag Crematorium Jonkerbos

Crematorium Jonkerbos (Weg door Jonkerbos 51 in Nijmegen) organiseert op zondag 14 juni 2009 een Open Dag. Iedereen is tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen en zich uitgebreid te laten voorlichten over de talloze mogelijkheden die Crematorium Jonkerbos biedt. Uiteraard zijn ook kinderen van harte welkom. Voor hen is er een speciaal programma.
 
Open Dag
Tijdens de Open Dag zijn vrijwel alle ruimtes toegankelijk en worden er diverse rondleidingen gegeven. Zo worden onder andere de aula’s, de verschillende condoleanceruimtes en de toonzaal met diverse urnen en sieraden bezocht. Maar ook in de crematieruimte - die normaal gesproken niet voor bezoekers toegankelijk is - wordt tijdens de Open Dag uitleg gegeven over het crematieproces en de verschillende bestemmingen die aan de as gegeven kunnen worden.
 
Muziek
Wij merken dat muziek een van de belangrijkste onderdelen is tijdens een plechtigheid. Met veel zorg kiezen de nabestaanden muziek die tijdens een plechtigheid gespeeld wordt. Naast het afspelen van muziek bestaat echter ook de mogelijkheid om muziek live ten gehore te brengen. Tijdens de Open dag wordt ook hier aandacht aan besteed. Zo verzorgt Amashte Uitvaart Muziek de muzikale invulling. Ook zal professioneel zangeres Yvonne Peters diverse liederen ten gehore brengen.
 
Na een plechtigheid is, op gebied van de catering, erg veel mogelijk. Tijdens de Open Dag laten wij u graag enkele mogelijkheden zien. In principe is, in overleg, bijna alles mogelijk.
 
Op 14 juni zijn verder onder andere een glasblazer en een goudsmid aanwezig. Zij demonstreren o.a. hoe een persoonlijk sieraad of herdenkingsobject gemaakt wordt. Gedenken is immers heel persoonlijk. Zo zijn er sieraden die op het hart gedragen kunnen worden of kunstobjecten die op een dierbare plek kunnen worden neergezet.
 
Wij hopen u op 14 juni te mogen ontvangen. U bent van harte welkom.
Terug